Máslo šleháme s cukrem a po částech přiléváme horkou vodu, mixujeme dokud se nám cukr nerozpustí. Poté po troškách přidáváme sušené mléko a mixujeme. Pokud máme mléko moc husté, můžeme naředit horkou vodou - pokud řídké, tak přidáme sušené mléko. Co nespotřebujeme ihned můžeme uskladnit v ledničce. Nemám zdání jak dlouho vydrží, protože se vždycky, tak do 2-3 dnů spotřebuje. Mléko můžeme i karamelizovat ve vodní lázni asi tak hodinu (podle barvy poznáme kdy odstavit), záleží na surovninách. Přidáním holandského kakaa si můžeme vytvořit domácí toping na ozdobu. Z tohoto mlíčka se dá udělat i domácí NUTELA: Do "salka" vmícháme 120 dkg velmi jemně pomletých mandlí nebo oříšků (arašídů či lískových). Přidáme 2 lžíce medu a zbytek másla (tedy asi 3/4). Můžeme část másla nahradit ztuženým tukem (nemusíme). Podle potřeby přimícháme kakao a můžeme ještě dosladit. Nalijete do skleniček a důkladně vychladíme.