Staňte se našimi fanoušky na:

Saltimbocca alla romana

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

Litr vody přivedeme k varu. Rozpustíme v ní máslo a lžíčku soli. Přisypeme krupici a při mírné teplotě ji asi 5 minut mícháme. Potom hrnec přikryjeme a polentu necháme zhruba čtvrt hodiny bobtnat na vypnuté plotně. Občas ji promícháme. Mezitím opereme šalvěj a oklepeme ji dosucha. Maso omyjeme, osušíme, každý plátek nakrájíme na tři stejně velké díly a rozklepneme je. Plátky šunky rozkrojíme rovněž na tři díly. Řízky lehce osolíme, opepříme a obložíme vždy lístkem šalvěje a kouskem šunky. Sepneme párátkem. Na velké pánvi pak po porcích ohříváme olej. Maso v něm za obracení asi čtyři minuty opékáme. Hotové řízky vyndáme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme dezertním vínem, přivedeme k varu a za míchání dvě minuty povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do krupice vmíchejme sýr. Maso naservírujeme s kaší.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!