Litr vody přivedeme k varu. Rozpustíme v ní máslo a lžíčku soli. Přisypeme krupici a při mírné teplotě ji asi 5 minut mícháme. Potom hrnec přikryjeme a polentu necháme zhruba čtvrt hodiny bobtnat na vypnuté plotně. Občas ji promícháme. Mezitím opereme šalvěj a oklepeme ji dosucha. Maso omyjeme, osušíme, každý plátek nakrájíme na tři stejně velké díly a rozklepneme je. Plátky šunky rozkrojíme rovněž na tři díly. Řízky lehce osolíme, opepříme a obložíme vždy lístkem šalvěje a kouskem šunky. Sepneme párátkem. Na velké pánvi pak po porcích ohříváme olej. Maso v něm za obracení asi čtyři minuty opékáme. Hotové řízky vyndáme a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme dezertním vínem, přivedeme k varu a za míchání dvě minuty povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Do krupice vmíchejme sýr. Maso naservírujeme s kaší.