Špalíčky z bůčku
60
0
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na větší měsíčky, zakapejte olejem, osolte a dejte na čtyřicet minut péct doměkka. Pak dýni tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přilijte mléko a důkladně promíchejte. Instantní polentu uvařte podle návodu na obalu - vsypte ji do 500 ml osolené vroucí vody a za stálého míchání vařte tři minuty. Poté k ní přimíchejte dýni a parmazán, pokud je potřeba, přidejte trošku teplého mléka. Udržujte teplé. Máslo a olej rozehřejte v pánvi, kterou lze dát do trouby. Šalvějové lístky přimáčkněte k masu, osolte ho a poté zprudka opečte dvě minuty z každé strany, aby šalvěj byla krásně křupavá. Pak pět minut dopečte v troubě. Maso podávejte s polentou.