Staňte se našimi fanoušky na:

Šašlik z kůzlete - dia 24g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 3 cibule
  • 2 lilek
  • 2 lžičky citronová šťáva
  • hustý, 150 g bílý jogurt
  • kůzlečí kýta, 600 g
  • 1,5 lžíce olivový olej
  • kadeřavá nasekaná, 2 lžíce petrželka
  • 2 lžíce vinný ocet
  • 5 lžic kečup
  • 2 stroužky česnek

Pracovní postup:

Odblaněné maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Kečup promícháme s octem nebo citronovou šťávu a nasekanou petrželí. Maso potřeme směsí, vložíme je do misky, zakryjeme fólií a marinujeme v chladu 2 hodiny. Jogurt na dip prošleháme s citronovou šťávou a česnekem utřeným se solí. Dochutíme mletým bílým pepřem a necháme rozležet v lednici aspoň 20 minut. Lilky nakrájíme na kolečka silná asi 7mm, rozložíme je na prkénko a osolíme. Plátky necháme "vypotit" a pak je omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka, marinované maso střídavě napichujeme na špízové jehly s plátky lilků a cibule. Připravené špízy pokapeme olejem a pečeme je za pravidelného otáčení na mřížce nad pekáčkem v troubě, při 190° asi 35 minut. Během pečení můžeme špízy potřít zbylou marinádou nebo olejem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

i |6. července 2013
ráda vyzkouším Odpovědět
i |6. července 2013
dobrý tip Odpovědět
piskotka |6. července 2013
super Odpovědět
tynkkatynusee.kollarova |5. července 2013
mňam mňam :)) Odpovědět
Maja.Zadrapova |5. července 2013
super :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!