Suroviny: 1kg kuřecích stehen, 100ml rostlinného oleje, 2 chilli papričky, 50g solamylu, 1 palička česneku, sůl, pepř Arašídová omáčka: 60ml oleje, 150g šalotky, půl paličky česneku, chilli koření, 20ml sójové omáčky, 250ml kokosového mléka, 20g moučkového cukru, 150g arašídového másla, 50g zázvoru Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na kousky. V misce smícháme olej, nasekanou chilli papričku, česnek, koření a směsí potřeme maso. Přikryjeme fólií a necháme v chladu marinovat. Pro přípravu omáčky rozehřejeme olej, přidáme šalotku, krátce restujeme, až zesklovatí, přimícháme česnek, zázvor. Pak maso sundáme z grilu a necháme mimo 5 min, přidáme chilli papričku a krátce restujeme. Přidáme sojovou omáčku, necháme odpařit větší část vody (zredukovat), přilijeme kokosové mléko a přidáme cukr. Přivedeme k varu, ihned odstavíme z tepla a vmícháme do arašídového másla za nepřetržitého šlehání. Pokud chceme docílit řidší konzistence, přidáme trochu vařící vody. Maso vyndáme asi 15 minut před grilováním. Napíchneme na špízky 2-3 kousky stehna. Grilujeme 3-4 minuty na každé straně. Pak maso sundáme z grilu a necháme 5 min odpočinout. Povrch masa lehce potřeme trochou omáčky a posypeme směsí bylinek. Podáváme bezprostředně se samostatnou miskou arašídové omáčky.