Staňte se našimi fanoušky na:

Šátečky bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a rozkrájíme ho na 12 stehně velkých čtverců. Vejce rozkvedláme, rohy čtverců potřeme a přeložíme do středu. Na náplň dáme do misky tvaroh, přidáme žloutky, pudinkový prášek, vanilkový a moučkový cukr a všechno vyšleháme dohladka. Drobenku smícháme z mouky, cukru a nakrájeného másla - pořádně promneme prsty do hrudek a dáme do chladu. Do šátečků vytlačíme důlky, naplníme je tvarohovým krémem a navrch rozdělíme drobné ovoce, nejlepší je rybíz. Šátečky potřeme zbytkem rozkvedlaného vejce, posypeme drobenkou a pečeme asi 10 minut na 180°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!