Staňte se našimi fanoušky na:

Sázená vejce

Autor receptu: Uzzi1 (356 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Zahřejeme lívanečník a vložíme do něj kousek másla nebo tuku, necháme rozpustit a pak rozklepneme vejce, opatrně, aby žloutek zůstal neporušen. Bílek osolíme a zahříváme lívanečník na slabém plaménku, až bílek ztuhne a žloutek je polotekutý. Hotové vejce vyjmeme špachtlí a na talíři sypeme drobně posekanou pažitkou a zdobíme dílky rajčete. Podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzapetrik91 |25. června 2013
skvele Odpovědět
milasyp|30. dubna 2013
dělám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!