V hrnci necháme na másle zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, kmín.Maso necháme zatáhnout, osolíme, popepříme, přidámě červenou mletou papriku, chvilku ještě osmahneme, pak přidáme cca 5 dcl vody a hrnec zavřeme. Oheň zeslabíme, abychom nemuseli zvedat pokličku a necháme maso probublávat asi 20 minut. Během vaření masa si do druhého hrnce dáme nakládané zelí, přidáme asi 3 dcl vody a dáme vařit. Vaříme do změknutí na skus. Do uvařeného zelí přidáme maso a všechnu šťávu kterou pustilo. Opět přivedeme k varu. Přidáme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou na zahuštění a necháme ještě aspoň 10 Dochutíme solí, pepřem a gulášovým kořením. Podáváme s houskovým knedlíkem.