Staňte se našimi fanoušky na:

Segedín ze sójového masa - DIA

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vodu přivedeme k varu, přidáme suroviny na marinádu, krátce povaříme a vložíme sójové maso. Sójové maso vaříme v nálevu 15 minut, pak nálev odstavíme a necháme maso 30 minut louhovat (bobtnat). Nakonec sójové maso scedíme a nálev už nepoužíváme! Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme do ní sójové maso, opečeme je, okmínujeme, přidáme papriku, sůl a pokrájené zelí; vše ještě podusíme. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v mléce nebo smetaně a dobře provaříme. MARINÁDA : 1 bujon. kostka, 1/2 l vody, 1 lžíce oleje, 1 cibule nastrouhaná nebo nadrobno nakrájená, lisované 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |13. řijna 2013
sojové maso je zdravé, spousta lidí se ho bojí, protože ho neumí upravit, když se však budete držet postupu zjistíte že je to dobré, jen v tom nesmíte hledat naprosto stejnou chut masa, několikrát se mi už stalo, že se mě chlapi ptali co je to za maso, každý poznal že to není vepřové či kuřecí apod, ale neuhádl nikdo že to je soja Odpovědět
Rentiér1946 |6. června 2013
Teď se mi stalo přesně to, čeho jsem se celou dobu obával - popletly se mi 2 recepty dohromady. Recept jsem opravil, tak doufám, že ti co si ho dali do oblíbených si ho opraví také. Moc se omlouvám, ale už se stalo. :-( Odpovědět
Rentiér1946 |5. června 2013
Kdybyste měl cukrovku, možná byste mluvil jinak. Odpovědět
david.kruml.1 |4. června 2013
tak "SOJOVÉ MASO" bych nedal, ale je to jen můj názor!!! Odpovědět
junkie09 |4. června 2013
díky za tip. Už jsem zvedavá jak to bude chutnat. Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!