Staňte se našimi fanoušky na:

Segedínský guláš s houbami

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V hrnci rozpustíme dvě lžíce sádla, na kterém osmažíme cibuli až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, ještě krátce orestujeme, zalijeme asi 1 l vody, přidáme zbylé koření, houby a vaříme 30 minut. Přidáme zelí bez nálevu a vaříme ještě asi 30 minut do změknutí masa. Z vody a mouky uděláme jíšku, zahustíme jí guláš, povaříme min.15 minut a máme hotovo. Poznámka: Není třeba přidávat žádné masoxy a zbytečné éčka, koření guláš dokonale ochutí. Kdo chce může pro zjemnění přidat smetanu, já nedávám protože používám sladkokyselé zelí ne kysané. Segedín jsem vařila v tlakovém hrnci, maso bylo měkké za 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |25. řijna 2014
Luxus 1+++ Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
maruskaji |20. května 2013
Dělávám podobně. Odpovědět
Anna1960 |27. března 2013
nenapadlo by mě přidat houby vyzkouším Odpovědět
ladunka |26. února 2013
nenapadlo by mě to a tak vyzkouším Odpovědět
Yvajs |3. února 2013
hub dost,musim skusit Odpovědět
Iness |1. února 2013
Já mám sušených hub moře. Tchýně je vášnivá houbařka, tak mě každý rok zásobuje :-). Odpovědět
jana.remkova.7 |1. února 2013
No, segedin dělám docela často, ale nenapadlo mne přidat houby. Určitě skvělé, jen ne vždy jsou a pokud ano, jako zrovna teď:-), tak si je raději šetřím na hubenější roky!:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!