Cuketovo - zeleninový guláš
45
7
10
Opláchnuté maso z vepřové plece nakrájíme na kousky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a základ zalijeme trochou vody. Do cibulového základu vložíme nakrájené maso, okmínujeme je, osolíme, krátce osmahneme a zalijeme teplou vodou. Maso pod poklicí dusíme do poloměkka. K poloměkkému masu přidáme překrájené kysané zelí, podle potřeby zalijeme teplou vodou a dusíme doměkka. Nakonec guláš zahustíme světlou zasmážkou připravenou z druhé části tuku a prosáté mouky. Pokrm dobře promícháme a povaříme. Před koncem úpravy guláš zalijeme smetanou, dosolíme a krátce povaříme.