Staňte se našimi fanoušky na:

Segedínský guláš z vepřového plecka

Autor receptu: volcikova.jarmila (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejprve na drobno nakrájíme cibuli. Společně s cibulí si umyjeme, očistíme a nakrájíme maso na kostičky. Ve větším hrnci rozpustíme trochu sádla (je možné i olej) a orestujeme cibulku mírně dozlatova. Poté přidáme na cibulku maso, chvilku povaříme a poté co zhnědne, osolíme, opepříme, přidáme koření a prolisovaný česnek. Dusíme asi 5 minut a mezitím si zelí propláchneme, nakrájíme a přidáme do hrnce k masu. Podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa asi hodinu a půl. Smetanu ke šlehání (min. 31% tuku, např. Kunín) smícháme s moukou přidáme do hrnce a zhruba 10-20 minut povaříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!