Staňte se našimi fanoušky na:

Segedínský gulášek - moc dobrý

Autor receptu: ladka.berenreiterova (70 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na zahuštění mouka hladká
  • 600 vepřové
  • 1 špetka sůl
  • 1 lžička kmín
  • 1 lžička mletá paprika sladká
  • 1 lžička pepř
  • 1 lžička vegeta
  • 50 g sádlo
  • 500 g zelí kysané
  • 250 ml smetana
  • 0.5 l vývar
  • 3 ks cibule

Pracovní postup:

Nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso, papriku, sůl, pepř, kmín a trošku Vegety. Pod pokličkou dusíme cca 30 minut za občasného podlévání vývarem. Jak je maso poloměkké, přidáme kysané zelí a necháme dusit ještě zhruba hodinu, až se maso rozpadá. Potom zalijeme smetanou. Pokud se nám zdá guláš řídký, zahustíme jej moukou. Podáváme s knedlíkem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

b* |9. července 2013
super Odpovědět
Lenny |1. července 2013
máme taky rádi,jakou dáváte smetanu-sladkou nebo zakysanou nebo šlehačku? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!