Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná "Máňa"

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Starší housku (2 dny) natrháme na malé kousíčky a namočíme je do mléka. 3 vejce z uvedených 4 kusů si uvaříme natvrdo. Mleté si dáme do mísy. osolíme, opepříme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Vyklepneme jedno vejce, přidáme housku a důkladně vše promísíme. V případě potřeby zahustíme strouhankou. Do pekáče vložíme s rozestupy mezi sebou 3 špejle na délku (sekaná se pak nepřipeče k pekáči). Na prkénku uděláme z masové hmoty obdélníkovou "placku", do středu (podél delší strany placky) pokládáme od kraje oloupaná, natvrdo uvařená vejce a podélně položíme párky. Okraje placky pak překlopíme do středu a navršíme maso nad vejce a párky (vejce a párky jsou tedy teď uprostřed masové hmoty). Důkladně uplácáme a opatrně přeneseme do pekáče na špejle. Mírně podlijeme vodou, přiklopíme druhým pekáčem a pečeme 1, 5 hodiny. Průběžně dle potřeb podléváme. Po 1,5 hod odklopíme horní pekáč a asi dalších 20-30 minut dopékáme odkryté, aby se nám udělala kůrčička. Podáváme s brambory nebo kaší. Této sekané se u nás doma říká "Máňa", jen pro vysvětlenou :-)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!