Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná s kořenovou zeleninou, zapečená v krekrové krustě

Autor receptu: Ivulinda(Ivka) (100 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kmínové krekry rozsekáme ve šlehači nebo mixéru 3 v 1. Mleté maso vložíme do větší mísy. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Umleté kmínové krekry / cca 50 g / smícháme s mletým masem, / místo strouhanky/, přidáme vejce, hořčici, pokrájenou zelenou petrželku, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, majoránku, sůl, pokrájená cherry rajčátka a pepř. Mladou jarní cibulku pokrájíme nadrobno a přidáme ji také k masové směsi, vše dobře promícháme. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo. Z masové směsi si uděláme větší placku a poklademe ji natvrdo uvařenými vejci, které jsme překrojili na půlku. Placku zabalíme a uděláme si šišku, kterou potřeme bílkem a vložíme do pekáčku na špejle /aby se sekaná nepřichytila /. Přidáme vodu, přisypeme jednu pokrájenou cibuli, zakápneme olejem a pečeme pozvolna na 160 stupňů asi 45 minut. Až ke konci pečení na sekanou posypeme zbylé mleté krekry a dopečeme dál do zlatova - do zlatavé krusty. Podáváme s bramborem nebo s kaší. Zdobíme kapií apod.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |17. února 2013
Prima recept. Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
evahu |22. ledna 2013
dobrota Odpovědět
jola |21. ledna 2013
krásé foto, krásný recept Odpovědět
betka |18. ledna 2013
hezký recept Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |17. ledna 2013
Jak tam vkládáš Lízo ten paleček nahoru? Neumím to, dávám bod nahoře a pak mi to neukáže u komentáře nic?? ´Díky Iva Odpovědět
liza |17. ledna 2013
krásná Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!