Staňte se našimi fanoušky na:

Sekaná z hřibů

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílek na potření
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • strouhanka na zahuštění
  • vývar na podlití
  • 800 g hřibů
  • 2 lžíce másla
  • na vymazání pekáčku, 2 lžíce sádla
  • 2,5 dl mléka
  • 1 cibule
  • 2 žemle
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Nakrájenou cibuli zpěňte na másle, přidejte nasekané houky a vyduste všechnu vodu. Přidejte v mléce namočené rozmačkané žemle, vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku, promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Udělejte šišku, potřete ji bílkem, dejte do pekáčku vymazaného sádlem, podlijte vývarem a upečte dozlatova. Jíst můžeme jak teplé, tak studené.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!