Staňte se našimi fanoušky na:

Selečí hřbet s teplým kroupovým salátem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maso vcelku osolíme a opepříme a vložíme do pekáče vymazaného jednou lžící másla. Podlijeme 100 ml vývaru, pečeme 10 minut na 180 °C, poté přilijeme 200 ml vývaru a pečeme přiklopené na 140 °C dokud není maso měkké. (Posledních 15 minut pečeme odklopené, aby se nám udělala kůrčička.) 2) Kroupy zalijeme vodou tak, aby voda byla asi 2 prsty nad kroupami, přidáme lžíci sádla a přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a vaříme 40 minut doměkka. 3) Česnek rozetřeme s olejem, se solí, čerstvou i sušenou majoránkou a sójovou omáčkou. 4) Uvařené kroupy propláchneme vodou a smícháme s česnekovou pastou. Až uvaříme maso, tak výpek přidáme ke kroupám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |9. března 2016
super. Odpovědět
objev |21. srpna 2014
Vypadá měkoučce Odpovědět
sonizna |1. srpna 2014
Kdo nemá rád kroupy, může použít kuskus, rýži, bulgur či pohanku. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!