Staňte se našimi fanoušky na:

Selské brambory

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Den před přípravou pokrmu pečlivě omyjeme brambory, které pak ve slupce vaříme zhruba 25 - 30 minut v osolené vodě. Poté je scedíme necháme vychladnout a přikryté uložíme do chladu. Druhý den pak oloupeme cibuli a stejně jako slaninu ji pokrájíme na kostičky. Oloupané odleželé brambory nakrájíme na plátky. Slaninu vyškvaříme na hlubší pánvi, poté k ní přidáme plátky brambor a opečeme je. Vmícháme rovněž poloviční množství pokrájené cibule a vše ještě společně krátce opečeme. Nakonec směs osolíme, opepříme a okořeníme kmínem podle chuti. Mezitím na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající část pokrájené cibule, vše osolíme a opepříme. Nakládané okurky rozpůlíme a spolu s mletým masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou a podáváme s hustou kysanou smetanou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |2. ledna 2015
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!