Den před přípravou pokrmu pečlivě omyjeme brambory, které pak ve slupce vaříme zhruba 25 - 30 minut v osolené vodě. Poté je scedíme necháme vychladnout a přikryté uložíme do chladu. Druhý den pak oloupeme cibuli a stejně jako slaninu ji pokrájíme na kostičky. Oloupané odleželé brambory nakrájíme na plátky. Slaninu vyškvaříme na hlubší pánvi, poté k ní přidáme plátky brambor a opečeme je. Vmícháme rovněž poloviční množství pokrájené cibule a vše ještě společně krátce opečeme. Nakonec směs osolíme, opepříme a okořeníme kmínem podle chuti. Mezitím na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající část pokrájené cibule, vše osolíme a opepříme. Nakládané okurky rozpůlíme a spolu s mletým masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou a podáváme s hustou kysanou smetanou.