Vrchní část bůčku nakrájejte na jemné kostičky, aby se kůrka vypekla dozlatova. Část masa (bez kosti) nařízněte uprostřed nožem tak, aby vám všude zbýval cca 2,5 cm okraj, tak vytvoříte kapsu. Nádivka - toastový chléb nakrájejte na kostičky 1x1 cm a opečte, přidejte žloutky a sníh z bílků. Přidejte mléko a bylinky, promíchejte a naplňte kapsu. Zašijte potravinářskou nití nebo spíchněte jehlicemi. Bůček - osolte, opepřete, potřete česnekem a okmínujte podle chuti. Pečte na 500g cibule a 50g česneku a kmínu, pod pokličkou asi 1-1,5 hodiny na 160°C. Sundejte pokličku a posledních 15 minut při 200°C zprudka opečte, aby měl bůček kůrku křupavou a dozlatova. Vypečenou šťávu zaprašte moukou, přidejte vývar, povařte 30 minut a pak propasírujte přes jemný cedník, nakonec zjemněte oříškem másla. Mačkaný brambor (množství podle počtu osob) - uvařte, rozmačkejte, podle chuti osolte a opepřete, přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku a pro zjemnění zakápněte smetanou. Špenát - orestujte 50g šalotky s 20g česneku, přidejte čerstvý očištěný špenát (bez stonků), na půlky nakrájená rajčátka a 1 minutu poduste. Stáhněte z plotny, pokapejte šťávou z limetky a nakonec osolte a opepřete. Rada: Bůček je upečený když "jde" kost od masa.