Asi tak ve 2 hodinovém předstihu prosladíme šeříkové kvítky: Krupicový cukr naložíme do sklenice s uzávěrem, přidáme opláchnuté a okapané šeříkové kvítky (pokud možno zbavených drobných stopek), nemusí být úplně suché, cukr k nim lépe přilne. Uzavřeme víčkem a lehce protřepeme. Z bílků vyšleháme pevný sníh, po lžících do něj zapracujeme metlami šlehače oba druhy cukru a pak metličkou v misce prošleháme žloutky. Stěrkou do pěny zvolna zapravíme mouku promíchanou s prdopečem a natónujeme (pokud možno) gelovou barvou do fialového tónu a rozdělíme je do 3 kruhových forem o průměrech 23, 20 a 10 cm vyložených pečícím papírem. Korpusy hned pečeme 12-15 minut na 170°C, hotové necháme ve formách skoro vychladnout a vyklopíme na mřížku. Tvaroh utřeme ve velké míse s molučkovým cukrem a limetkovou šťávou, zlehčíme vyšlehanou smetanou se ztužovačem a všechny 3 korpusy naplníme, spojíme do třípatrového dortu. Povrch také potřeme trochou zbylého krému, upravíme ho špachtlí a v kruzích i na povrchu dozdobíme nahrubo nastrouhanou bílou čokoládou a proslazenými šeříkovými kvítky. Rada: Místo gelové fialové barvy můžeme zkusit šťávu z vykapaných rozmražených borůvek.