Staňte se našimi fanoušky na:

Šest krajových jídel

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

UŠELO NASLANO 100g slaniny, 100g klobásy, 2 a 1/2 dl smetany, lžíce hladké mouky, 5 vajec, mletý pepř Slaninu nakrájíme na kostičky, klobásu na kolečka a obojí rozškvaříme na pánvi. Ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku, vejce, mletý pepř a přilijeme, na ohni mícháme asi 5 minut. Jako příloha se hodí chleba nebo s rohlík. UŠELO NASLADKO 200 gramů másla, 200 gramů cukru, 160 gramů pšeničné krupice, 2 lžičky skořice, 12 žloutků, 2 špetky soli Nejdřív na másle při hodně mírné teplotě osmažíme krupici, pak pomalu přilijeme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Do kaše přidáme cukr a sůl, když je cukr rozpuštěný, přidáme žloutky a v kaši je rychle rozmícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut dojít, nakonec posypeme skořicí ŠKRAČKY 600g vepřových jater, 60g oleje, 100g cibule, sůl, trochu chilli koření, kmín a 4 vejce. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme na kostičky nakrájená játra, pak kmín a opečeme. Ještě přidáme vejce, sůl, chilli a všechno zamícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo chléb. GRANÁTNÍK Dáme Vařit asi 2 hrsti fleků , v jiné nádobě uvaříme 5 středních brambor. Na oleji zpěníme středně velkou drobně nakrájenou cibuli, přidáme k ní kostičky knedlíků , uvařené brambory a flíčky. Osolíme, promícháme a podáváme s kompotem nebo zeleninovým salátem. SYRNICA 1/2 l vody, 1/2 l mléka, 1 lžíce másla, 3 olomoucké tvarůžky, 130g odleželého tvarohu, kmín a sůl Mléko zředíme vodou a povaříme se solí a kmínem. Pak přidáme kousek másla a nakrájíme tvarůžky. Dáme vařit a mezitím rozdrobený do mísy odleželý tvaroh, který pak zalijeme vařící tekutinou. Zakryjeme a necháme ustát. Jako příloha se hodí vařené brambory. UZENÝ NÁKYP 50g libovějšího uzeného bůčku, 1 rohlík, 1 a 1/2 dl mléka, trochu strouhanky a tuku, 1-2 vejce, sůl, mletý pepř, zelená petrželka Rohlíky nakrájíme asi na 1/2cm silná kolečka a máčíme je 5 minut v mléce, v tom jsme předtím rozšlehali uvařený, vykostěný a na kostičky nakrájený bůček, zbavený kůže, přidáme mletý pepř, osolíme, vmícháme drobně sekanou petrželku, směs vařečkou zlehka promícháme a klademe na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč. Pečeme zvolna asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!