TĚSTO: 8 lžic hrubé mouky, 2 vejce, špetka soli, 1 lžička olivového oleje, 2 lžíce másla NÁPLŇ: 1 malá cibule, 2 lžíce oleje, 100g hlávkového zelí, 1 malá mrkev, 200g mletého masa, 2 lžíce smetany, 2 lžíce zakysané smetany, 12 snítek čerstvého kopru, sůl, pepř ZÁLIVKA: 6 lžic zakysané smetany, 4 snítky kopru, sůl, pepř Cibuli osmažíme dozlatova, přisypeme jemné nudličky zelí, kostičky mrkve, mleté maso a orestujeme. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme, dokud maso nezměkne. Přimícháme oba druhy smetany, najemno nakrájwný kopr a krátce prohřejeme. Z mouky, vajec,oleje a soli vypracujeme těsto, vyválíme na tenký plát a nožem rozdělíme na čtverce (asi 4x4 cm). 1/2 z nich poklademe masovou směsí, přiklopíme zbylými dílky a okraje k sobě přimáčkneme. Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 12 minut. Uvařené pelmeně vložíme do mísy s rozpuštěným máslem a promícháme. Dáme na talíře, přelijeme smetanou promíchanou s čerstvým koprem.