Plec a žebra dáme do hrnce, přidáme zeleninu nakrájenou na větší kusy, česnek a cibuli. Vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Do vývaru dáme nové koření a celý pepř, bobkové listy, osolíme. Aby byl vývar čistý, sbíráme během vaření z hladiny pěnu a pak necháme v klidu táhnout na mírném ohni. Ve chvíli, kdy zelenina změkne, ji vyndáme z vývaru, aby se nerozvařila. necháme ji vychladnout a nakrájíme, dáváme do horké polévky při podávání. Plec i žebra vaříme na velmi mírném ohni aspoň 2 hodiny, abychom získali silný vývar. Pamatujte, že vývar nesmí vřít, pouze se táhnout. Vývar nezakrýváme, aby se mohl mírně odpařovat a získávat tak na síle. Pak vyndáme maso a žebra - dáme bokem. Vývar přecedíme přes jemné síto, žebra obereme a nakrájíme na malé kousky, plec nakrájíme na stejně silné špalíky, široké asi 3 cm a dlouhé 7-8 cm. Na konec dosolíme, dopepříme, přidáme nakrájenou zeleninu, nasekanou petrželku a hovězí maso.