Jidášovo ucho je přínosem pro organismus a navíc jeho konzistence je příjemná, lehce chrupne při zkusu, ale nepřevládá chuťově. Než ho dáme do náplně, namočíme je do horké vody. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Je to k nevíře, ale vlasové rýžové nudle( Čína, Vietnam) jsou neoddělitelné, musí se odseknout či vzít velmi ostré nůžky. Můj manžel chtěl předvést, jak je to snadné, když mně se nedařilo, vzal si velký kvalitní nůž, ale pěkně se zadýchal, než se mu podařilo zvítězit nad hmotou. Ale pak stačí nudle přelít horkou vodou a jsou jak ovečky. Bílá hromádka na žlutém prkénku jsou už změklé, překrájela jsem je asi na pětkrát. Houby na pár minut zapneme a pod pokličkou povaříme. Vodu z hub nevylévám, použiji ji do polévky. Jidášovo ucho pokrájíme. Mleté maso smícháme s vejci, pepřem, trochou práškového dochucovadla nebo práškového bujónu, petrželkou, mrkví, pórkem, zelím a sušenými rajčaty. Vychladlé pokrájené nudle a houby. Opatrně zamícháme. Připravíme si silikonovou podložku, širší misku s horkou vodou Každou rýžovou placku (opatrně, praskají ) namočíme do horké vody, po změknutí vyndáme a hned ponoříme další. Opatrně srovnáme a naplníme vytvarovanými šiškami. Nejprve přehneme oba boky, pak pevně stáčíme směrem od sebe. Osmažené zbavíme tuku savými ubrousky nebo papírovou utěrkou. Sójovou omáčku( nebo Rybí omáčku) smícháme s vodou 1:1, přidáme papričku a nasekaný stroužek, pár kapek červeného vinného octa Balzamiko. Šišky se lehce namočí, než se zakousnete. Mohou se i pokapat. Pokud je třeba, může se nepatrně přisladit. Rozležet. Kuchyně je česko- vietnamská, ale tato možnost v nabídce není. Jidášovo ucho lze nahradit houbou stejné konzistence, např. smržem, ale třeba i strouhanou Hlívou ústřičnou, pórek je nenahraditelný, ale určitě by za mrkev zaskočil i zblanžírovaný fenykl a řapíkatý celer. Neutuchající fantazii přeji všem kuchařinkám a kuchaříkům.