Vykostěné maso očistíme od loje, omyté svážeme potravinovým provázkem, osolíme a opepříme. V pekáčku na rozpáleném oleji s máslem opečeme maso ze všech stran, přidáme oloupaný česnek, rozmarýn, podlijeme horkým vývarem a pečeme asi 2,5 hodiny, doměkka. Během pečení maso pravidelně otáčíme a poléváme vypečenou šťávou i vývarem. Hotové maso zabalíme do alobalu a necháme v teple. Rozmražený hrášek propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle dorůžova, oloupané brambory nakrájíme a s cibulí i hráškem rozmixujeme. Do toho vešleháme vejce a smetanu, osolíme a opepříme, a rozdělíme do 4 zapékacích misek (prům.10cm) vyložených pečícím papírem. Pečeme asi 45 minut na 150°C. Hotovou kaši (paštiku) necháme vychladnout a ztuhnout, podáváme se skopovým masem.