Staňte se našimi fanoušky na:

Skořicové cukrovíčko

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladkou hmotu, necháme odležet asi 2 hodiny v chladu. Rozválíme 3 cm vysoký plát a vykrájíme různé tvary, pečeme na 200°C asi 15 minut. Nakonec cukroví ozdobíme polevou. Můžeme ji použít samotnou nebo obarvenou potravinářským barvivem. Cukroví můžeme jíst samotné nebo spojit oříškovým krémem. Poleva - smícháme 1 hrnek moučkového cukru, 2 lžíce vody a 2 lžíce citronové šťávy, popřípadě přidáme potravinářské barvivo. Krém - asi hrnek mletých oříšků spaříme ve 100 ml mléka a necháme vychladnout. Vyšleháme 150g másla nebo hery s hrnkem cukru, přidáme vanilkový cukr, 2 lžíce rumu a nakonec mléko s oříšky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!