Postup: Do mísy dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrníček moučkového cukru, smetanu, půl hrníčku rozpuštěné hery, jedno vejce (těsto bude nadýchanější, pokud vejce před zamícháním do těsta vyšleháme) a půl balíčku kypřícího prášku. Všechny tyto ingredience dobře smícháme v kašovité těsto. V druhé míse dochutíme měkký tvaroh s polovinou hrníčku rozpuštěné hery a dvě polévkové lžíce medu. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší čtvrtky. Vymažeme remosku zbylou herou, vysypeme hladkou moukou a rozetřeme v ní připravené těsto. Další vrstvou bude ochucený tvaroh a nakonec povrch koláče zakryjeme hruškami. Hruškový koláč lehce poprašíme moučkovým cukrem a trochou skořice. Zdobím mandličkama. Pečeme 25 - 30 minut.