JOGURTOVÝ 450g bílého jogurtu, 200g špaldové polohrubé mouky, 160g moučkového cukru, 4 žloutky, 4 bílky, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, tuk a mouka na formu; 200g jahod, 1 kelímek smetany 33%, 1 červené dortové želé v prášku Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme jogurt, mouku smíchanou s kypřícím práškem a jedlou sodou, promícháme. Na konec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet, pečeme asi 35 minut na 170°C. Upečený hřbet vyklopíme a necháme vychladnout. Třetinu jahod oddělíme na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Dortové želé připravíme podle návodu a smícháme s rozmixovanými jahodami. Vychladlý hřbet přelijeme želé s jahodami, necháme ztuhnout a úplně na konec hřbet ozdobíme šlehačkou a nakrájenými jahodami. */ Jahody kterými hřbet ozdobíme můžeme potřít tenkou vrstvou dortového želé, hezky to vypadá. PERNÍKOVÝ 1/2kg polohrubé špald. mouky, 200g moučk. cukru, 100g másla, 2 vejce, 5dl mléka, 50g kand. třešní, 50g rozinek, 50g ořechů, 3 lžíce medu, 3 lžíce karobu, 1 kypřící prášek do perníku, 1 lžička strouh. limetkové kůry, špetka soli, špetka mleté skořice, špetka mletého hřebíčku, tuk a mouka na formu, 160g tmavé a 50g bílé čokoládové polevy, 60g červené tuhé marmelády Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Za stálého tření přidáme jedno po druhém vejce, tekutý med, karob a nastrouhanou limetkovou kůru. Pak vmícháme střídavě mléko a prosátou mouku smíchanou s práškem do perníku, mletou skořicí, hřebíčkem a solí, na konec do těsta vmícháme rozinky, kandované třešně a ořechy. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet a pečeme asi 35 minut na 170°C. Vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Na vršek vychladlého hřbetu nastříkáme cukrářským sáčkem proužek husté červené marmelády a pak hřbet přelijeme střídavě tmavou a bílou čokoládovou polevou, necháme ztuhnout.