Bramborové plněné rohlíčky 35dkg mouky, 12dkg brambor, 5dkg cukru, 1 žloutek, 3dkg másla, citronová kůra, sůl, Kvásek: 2dkg droždí, 15g cukru, šálek mléka, lžíce mouky Z droždí, 15g cukru, mouky a mléka připravíme kvásek a necháme vykynout. V míse utřeme tuk s cukrem a žloutkem do pěny, přidáme mouku, vychladlé uvařené strouhané brambory, sůl, vykynutý kvásek a zaděláme tužší těsto, nakonec přidáme citronovou kůrou. Vykynuté těsto rozválíme, rozkrájíme na čtverce a plníme čímkoliv. Svineme, pečeme dorůžova na pomaštěném plechu, mažeme vajíčkem a kdo chce posype mandlemi. Bramborový povidlový koláč 25dkg mouky, 25dkg brambor, 1 vejce, 10dkg cukru, 10dkg margarínu, celý prdopeč, povidla Zaděláme těsto, větší část dáme na plech, rozetřeme sinou vrstvu povidel a z ostatního těsta uděláme přes koláč mřížky. Pečeme asi 20-25 minut cca na 180°C. Lepší je s povidly ..... se zavařeninou není tak chutný - říkala babička :-). Bramborové šátečky Zaděláme těsto z 25dkg brambor, 25dkg mouky, 7dkg cukru, 1 vejce, 1a1/2g droždí, asi 1/8l mléka. Přidáme trochu citronové kůry a soli. Těsto necháme vykynout, pak vyválíme plát, nakrájíme čtverečky, dáme na ně zavařeninu (nebo třeba tvaroh, mák) a uděláme z nich šátečky - spojíme cípky k sobě. Necháme vykynout a pečeme ne příliš dlouho, aby se nevysušily. Jsou levné, chutné a vzhledné - říkala babička.