Sladkokyselá omáčka: ½ šálku ananasového kompotu 4 plátky zázvoru ¼ šálku nastrouhané mrkve 1 ½ šálku vody 2/3 šálku vinného octa 1 ½ šálku cukru ½ šálku kečupu 2 lžíce kukuřičného škrobu Očištěné kuře nakrájíme na jednotlivé porce, potřeme česnekem, posypeme kořením a obalíme v hladké mouce. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje, na mírném plameni a delší dobu, aby se kuře propeklo. Hotové osušíme v ubrousku, přelijeme omáčkou. Podáváme s brambory nebo dušenou rýží. Omáčka: V hlubší pánvi smícháme vodu, cukr, ocet a kečup. Do směsi přidáme zázvor a mrkev a povaříme 5 minut. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem. Do hotové omáčky vmícháme ananas, zbytkem posypeme kuře, přelijeme omáčkou a servírujeme.