SACHR DORT Ivy Janžurové: 180g bílků, 100g žloutků, 180g cukru krystal, 70g hladké mouky, 40g hrubé mouky, 50g kakaa, 75g oleje + 180g cukru krystal, 180ml vody, 140g kvalitní hořké čokolády, lžička másla, 250g džemu - Bílky vyšleháme se 2/3 cukru a postupně spojíme se žloutky vyšlehanými s cukrem, který zbyl. Do hmoty po částech vmícháme směs hladké mouky s kakaem a na konec i olej. Těsto mícháme tak dlouho, až se jeho povrch začne lesknout. Pak ho nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 45 minut na 180°C, pak necháme vychladnout. Připravíme si polevu - vodu s cukrem rozmícháme a přivedeme k varu, pak roztok stáhneme ze sporáku a necháme mírně zchladnout. Pak ho smícháme s čokoládou, kterou jsme si předem rozpustili s máslem. Korpus rozřízneme na 3 pláty a spojíme džemem, drobné nerovnosti na povrchu zarovnáme opět džemem. Dort zalijeme čokoládovou polevou a nakonec můžeme ozdobit podle vlastní fantazie.
SLAVNOSTNÍ BANÁN Veroniky Žilkové: 1 banán, vanilková poleva, čokoládová poleva, klasická šlehačka, pařížská šlehačka - Do misky dáme oloupaný banán, na jednu půlku nalijeme čokoládovou polevu, na druhou vanilkovou polevu. Půlku banánu potřeme klasickou šlehačkou, druhou půlku pařížskou šlehačkou. Než budeme podávat, dáme dezert vychladit.