V rendlíku necháme pozvolna rozmrazit ovoce. Přidáme cukr a krátce povaříme. Škrobovou moučku promícháme se 4 lžícemi studené vody a za stálého míchání vlijeme do ovocné směsi. Směs necháme znovu krátce povařit a pak ji uložíme na chladné místo. Na prkénku podélně rozkrojíme vanilkový lusk a nožem z něj vyjmeme dužinu. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr, citronovou šťávu, krupici a vanilku dáme do mísy a pomocí ručního šlehače ušleháme do krému. Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Tvaroh protlačíme cedníkem k vaječnému krému. V druhé míse ušleháme ručním šlehačem tuhý sníh a opatrně ho pomocí šlehače vmícháme do tvarohové hmoty. Nákypovou formu vymažeme tukem. Rohlíky nakrájíme na centimetrové plátky. Polovinu tvarohové hmoty dáme do formy, poklademe na ni plátky rohlíků a ty pak přikryjeme zbylým tvarohem. Nákyp pečeme v troubě asi 40 minut.