Pomazánka s rybiček v tomatové omáčce
20
3
6
Nadrobno nakrájejte slaninu. Vnitřnosti (játra, srdce a žaludek) z krůty nakrájejte na kousky. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi nechte škvařit slaninu. Přidejte na drůbky, cibuli a vše osmahněte. Potom podlijte trochou vody a nechte podusit. Žemle nakrájejte na kostky, přelijte mlékem a nechte je nasáknout. Poté vmíchejte žloutky, podušené drůbky, nakrájenou šunku. Osolte, opepřete a vmíchejte muškátový květ a mandle, které nejprve spařte, oloupejte a nasekejte. Pokud je nádivka řídká, přisypte trochu strouhanky. Nakonec vmíchejte sníh ušlehaný ze tří bílků. Navrstvěte do vymazané formy a dejte péct do rozpálené trouby.