Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Z moky, soli, změklého másla, žloutku a studené vody vypracovat hladké těsto, zabalit do fólie a uložit na 45 minut do lenice. Pak rozválet na kulatý plát a přenést do vymazané a vysypané formy na pizzu (prům.28cm), péct cca 10 minut na 180°C. Růžičkovou kapustu očistit a opláchnout,pak vsypat do osolené vroucí vody a 8 minut povařit, scedit a nechat pořádně okapat. V mníse rozšlehat vejce se smetanou, přidat 2/3 sýra a přisypat mouku. Směs dochutit solí, pepřem, muškátovým oříškem a promíchat. Uzené maso nakrájet na kostičky. Na předpečený korpus rozložit kapustičky a maso, vše zalít sýrovou směsí a koláč zapékat 25 minut na 180°C. Na konec posypat zbytkem sýra a ještě 15 minut dopéct.