Do prosáté mouky dáme špetku soli, vklepneme žloutek, přidáme tuhé máslo nakrájené na kostičky a 2-3 lžíce opravdu ledové vody. Vše rychle zpracujeme na těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu 30 minut. Vychlazené těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Přebytečné okraje odřízneme a formu vložíme na 30 minut do chladu. Pak do formy na těsto položíme kolo vystřižené z pečícího papíru a na něj nasypeme suché fazole nebo hrášek, aby se těsto při pečení nezvedalo. Formu dáme do trouby vyhřáté na 200°C a předpékáme asi 15 minut. Květák rozebereme na růžičky a vaříme ho v osolené vodě asi 5 minut. Pak ho scedíme a necháme vychladnout. Kostičky slaniny lehce opečeme na pánvi a také je necháme vychladnout. V míse smícháme vejce se šlehačkou a sýrem, přimícháme trochu soli, pepř, muškátový květ, nasekanou pažitku, vychladlý květák i opečenou slaninu. Směs nalijeme do předpečeného korpusu a necháme asi 30 minut dopéct, až směs na povrchu ztuhne a lehce zezlátne. Koláč chutná nejlépe trochu vlažný.