Zeleninu nakrájíme na potřebné tvary, lilek na kolečka do tloušťky 1 cm maximálně, lehce osolíme z obou stran a vyskládáme do síta kolmo, aby vypocená voda mohla dobře odtékat. Doporučuji předdělat třeba večer den před, nic se mu nestane, na noc nad miskou do lednice, druhý den jej řádně vysušit a setřít přebytečnou sůl. Rozehřát grilovací( vroubkovou) pánev a ogrilujeme všechnu zeleninu. Nejdříve na sucho lilek, až má nespálené proužky z obou stran. Naskládat na talíř a ugrilovat papriku, nepatrně zakápnutou olejem. Nakonec ugrilovat rajčata. Teprve teď vyndat těsto z lednice, trochu podsypat i nahoře a rozválet na veliký čtverec, dát si záležet. Na plech přijde šikmo od rohu k rohu, tak může být o pár cm širší. Plátky sýru skládáme od vzdálenější strany a postupujeme směrem k sobě, na stranách necháváme kousky na uzavření a u sebe necháme asi 8 cm široký pruh volný. Začínáme opět odzadu. Na plátky sýru položíme vodorovnou řadu lilku, další řadu tvoří paprika, tedy 2.řada odzadu. 3. řada- rajčata, poslední opět lilek. Na řadě jsou sýry. Feta na drobné kousky na lilky, aromatický sýr (mohla by být i Niva nebo ten lepší, měkčí sýr s modrou plísní), ale nejlepší je Cambonzola nebo jí podobné sýry, přijde na řadu rajských. Motáme odzadu k sobě, po každém otočení uzavíráme boky, pevně, aby při pečení nevypadla zelenina. Neozdobený pás těsta by měl být dole. Přendat na pečící papír jde dobře, je pevný, díky ugrilované zelenině, neteče z něho a zachová si tvar. Na plechu jsem závin lehoučce pokapala oliv. olejem a posypala sezamem a parmezánem, ale stačilo by to až při otáčení plechu, neboť se sýr totálně vysušil. Možná by bylo lepší nedávat tam nic.