Staňte se našimi fanoušky na:

Slepičí paprikáš s bylinkovými knedlíky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slepici naporcujeme, cibuli osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku, česnek a kousky masa. Osolíme a zalijeme vodou, dusíme a podléváme podle potřeby. Rajčata a papriky přidáme k masu, zahustíme rozkvedlanou smetanou s moukou a asi 20 minut povaříme. KNEDLÍKY: 225ml mléka, 8g droždí 425g hrubé mouky, 1 vejce, 90g žemle, svazek petrželky kudrnky Z trošky vlažného mléka, droždí a mouky vymícháme řidší kvásek, který necháme vykynout. Zbylou mouku prosijeme, přidáme špetku soli, vejce, zbylé mléko a kvásek. Zpravujeme těsto, do kterého vmícháme na kostičky nakrájenou žemli a nasekanou kudrnku, necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na dílky, uděláme kulaté knedlíky a vaříme v osolené vodě 10-15 minut (podle velikosti). Knedlíky vyndáme, propícháme vidličkou a podáváme k paprikáši.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!