Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Skořápky : 170g mletých ořechů, 170g moučkového cukru, 1 bílek, 1 lžička kakaa Jádra : 100g mletých mandlí, 1 žloutek, 100g moučkového cukru, 1 sáček čokoládové polevy Dále potřebujeme moučkový cukr na vysypání formiček Z mletých oříšků, moučkového cukru, bílku a kakaa vypracujeme tuhou hmotu. V jiné misce smícháme mleté mandle s cukrem a žloutkem. Obě hmoty necháme v chladu proležet. Formičky na ořechové skořápky a jádra vysypeme moučkovým cukrem (jádra můžeme vytvarovat ručně). Ořechové skořápky naplníme tmavou hmotou, jádra uděláme ze světlé hmoty. Skořápky i jádra vyklopíme a necháme ztuhnout. Zatuhlé skořápky spojujeme s jádry pomocí rozpuštěné čokoládové polevy.