Staňte se našimi fanoušky na:

Slezské řízky

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý řízek dáme kupku předem podušených hub a kostičky vyškvařených škvarků z uzené slaniny. Vyškvařené sádlo ze škvarků použijeme na smažení řízků, kde přidáme i trochu oleje. Každý takto upravený řízek přehneme a obalíme v hladké mouce. Rozpálíme sádlo ze špeku spolu s olejem a dáme na něj trochu bramborákového těsta. Na těsto dáme přeložené a v mouce obalené maso a přikryjeme druhou kupkou bramborákového těsta. Smažíme zvolna z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninovým salátem. Na bramborákové těsto suroviny, jako na bramborové placky každý tak, jak je zvyklý.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |11. června 2013
už těď mam chut: ) Odpovědět
zuzi |19. února 2013
vypadá to dobře Odpovědět
dajul |19. února 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
katy9 |3. února 2013
vypadají lákavě, vyzkouším Odpovědět
Doga |2. února 2013
Tak to je bomba. Super. Odpovědět
Yvajs |29. ledna 2013
třeba vyskoušet Odpovědět
DAMI |29. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
jola |29. ledna 2013
krása na talíři Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!