Staňte se našimi fanoušky na:

Slezské zelí

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kysané zelí zalijeme trochou vody a vaříme s kmínem, až bude měkké. V kastrolu na tuku připravíme z mouky jíšku, pak přidáme nastrouhané brambory, krátce posmažíme, zalijeme vodou a vaříme, až vznikne homogenní hmota, kterou zahustíme zelí. Dobře ho promícháme a povaříme. Přidáme nakrájenou orestovanou cibuli a pokud je zelí příliš kyselé, můžeme přidat trochu cukru. Zelí přidáváme ke kachně, huse, vepřovému masu - zkrátka tam, kde se běžně podává dušené zelí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

W-W |29. srpna 2014
zajímavý,matující recept... Odpovědět
Estrella |7. srpna 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!