Staňte se našimi fanoušky na:

Slíváky

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do mísy nasypeme mouky, pískový i vanilkový cukr, droždí, rum žloutky, majonézu, vlažné mléko a rozpuštěný tuk, promícháme a zaděláme hladké těsto (nemělo by se lepit). Těsto lehce posypeme moukou a necháme na teplém místě vykynout (30-40 minut). Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme na kousky, do každého dáme vypeckovanou švestku, kostku cukru a slívák zabalíme. Do vymazaného a moukou vysypaného pekáče naskládáme kusy jeden vedle druhého a pečeme 25-30 minut na 180°C až jsou zlatavé. Necháme vychladnout, sundáme z pekáče a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!