Bramboračka I
60
5
21
1) Fazole si namočíme a necháme ve vodě přes noc. 2) Z mouky (250 g), vejce a vody si připravíme tužší těsto, které vyválíme na úzký plát a ten nakrájíme na obdélníčky (1x5 cm). 3) Brambory oloupeme a nakrájíme. 4) Fazoli necháme vařit, a když už je skoro hotová přidáme kořenovou zeleninu a brambory. Přihodíme masox a sůl. 5) Ze sádla, hladké mouky a papriky uděláme jíšku, kterou přidáme do polévky. 6) Klobásy nakrájíme na půlkolečka a přidáme do polévky, spolu s utřeným česnekem a majoránkou. 7) Nudle uvaříme v osolené vodě, promastíme máslem nebo sádlem, aby se neslepily. 8) Do talíře dáme porci nudlí, zalijeme polévkou a posypeme posekanou petrželkou.