Fazole namočíme na cca24hod do vody. V asi 4litr. hrnci dáme vařit uzené maso. Vyndáme ho z hrnce a naporcujeme na větší kousky(cca-3cm). Do vývaru dáme vařit namočené fazole. Zhruba v polovině vaření přidám mrkev nakrájenou na kolečka. Asi po 15min přidám petržel na kolečka a celer na větší kostky. Jestli mám celerovou nať, tak niti svážu asi 2-3 snítky a vařím spolu s polévkou. Asi 15min před koncem přidám klobásu na kolečka.(klobása nesmí být úplně vysušená jako čabajka). Na pánvi se sádlem osmahnu nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova(ne do hneda), stáhnu z ohne a hodně zapráším paprikou, rychle zamíchám a vliji do polévky. (před tím jsem už vyndal uvařenou, celerovou nať) Přidám nakrájené maso a špetku suš.tymiánu. Nakonec přidám prolisovaný česnek a dosolím a popřípadě opepřím. Zvlášť si uvařím těstoviny. Tato polévka je hustá,pikantní a jí se jako hlavní jídlo. Servíruje se z misek tak, že dáme dle libosti těstoviny zalijeme polévkou a přikusujeme čerstvým chlebíkem. Poznámka:fazole nezaměňovat za malé. Malé mají jinou chuť a vůni! Dobrou chuť.