Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Hovězí i vepřové maso pokrájíme na kostky. Oloupeme si cibuli a nakrájíme ji také. Očistíme si česnek, zelenou papriku (nakrájíme ji na proužky) a spaříme a oloupeme rajská jablíčka. V kastrolu (nebo v papiňáku) rozpálíme tuk (olej, sádlo), osmažíme na něm cibuli, přidáme hovězí maso a také ho osmahneme po všech stranách. Zhruba po 10 minutách přidáme vepřové maso a také osmažíme. Mícháme. Když je vepřové maso téměř měkké, rozprášíme na ně hladkou mouku, promícháme s masem a znovu necháme osmahnout. Přidáme kečup, prolisovaný česnek, kmín, pepř, mletou papriku a sůl. Necháme chvíli provařit a potom přidáme nakrájenou papriku a rajčata.Dusíme na mírném ohni až je maso měkké.