Oškrábané a nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Scezené protřete ještě horké sítem nebo hustým cedníkem na kaši, přidejte solamyl, žloutek a podle chuti sůl a znovu důkladně propracujte. Škrob ji dost zahustí, pokud je hutná příliš, můžeme zjemnit trochou syrového bílku. Dvěma kávovými lžičkami s delší rukojetí z ní oddělujeme a tvarujeme knedlíčky, a smažíme je na horkém másle ze všech stran dozlatova. Těsto je lepkavé, tak lžičky průběžně namáčíme v rozpáleném tuku. Kučkovky podáváme nejen jako přílohu k masům (hlavně drůbežímu), ale i se zeleninovým salátem. Upozornění: Práci se smažením knedlíčků je potřeba maximálně urychlit, protože máslo se na pánvi přepaluje velice rychle a rádo "prská". Knedlíčky můžete také šoupnout do fritézy, ale máslo je máslo :-).