Náplň: 16 větších hub, 1 lžíce másla, snítka rozmarýnu, snítka šalvěje, 75 g čerstvéh sýra (ricotta), pár kapek citronové šťávy, sůl, čerstvě umletý pepř Navíc: tuk na smažení Rozehřejeme máslo. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme mouku, žloutky, tekuté máslo, sůl a 5 lžic vlažné vody. Z přísat vypracujeme hladké vláčné těsto, zabalíme je do fólie a při pokojové teplotě necháme asi 30 minut odpočívat. Houby očistíme, otřeme a třeně vykrojíme. Rozehřejeme máslo a klobouky hub na něm 5 minut zvolna opékáme. Poté je vyjmeme a přebytečný tuk necháme vsáknout do papírové utěrky. Rozmarýn a šalvěj opereme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nasekáme. Čerstvý sýr rozmícháme s bylinkami, citronovou šťávou, solí a pepřem. Klobouky hub naplníme sýrovou směsí. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát a vypíchneme z něj kolečka (průměr asi 14 cm). Doprostřed každého dáme 1 naplněný klobouk. Okraje těsta potřeme bílkem, přeložíme přes klobouk a pevně stikneme. Tuk rozpálíme na 180°C a taštičky v něm dozlatova smažíme. Po vyjmutí vždy necháme přebytečný tuk vsáknout do papírové utěrky. Podáváme ozdobené bylinkami.