Omytý mangold vaříme 5-7 minut, ocedíme, vymačkáme nadbytečnou tekutinu a zeleninu nahrubo nasekáme. Cibuli osmažíme na másle, přidáme mangold a krátce opečeme za stálého míchání, osolíme a opepříme. Do mísy dáme mouku a špetku soli, doprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce, promícháme vidličkou a postupně zapracováváme mouku až vznikne měkké těsto, které se nelepí na mísu. Těsto hněteme, dokud nebude hladké a pružné. Pomoučeným válečkem vyválejte z těsta tenkou placku a vykrajujeme kolečka pr. 10 cm. Na polovinu každého rozetřeme trochu mangoldové náplně (nechte dost široký okraj). Nepotřenou polovinu překlopíme a přitiskneme k sobě. Vidličkou stiskneme zaoblené okraje, aby se spojily. Taštičky smažíme z obou stran do zlatohněda, necháme okapat a podáváme dokud jsou horké. xxxxxxxxx Nemáme-li mangold, použijeme špenát.