Telecí maso (může být i drůbeží či vepřové) omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 řízků, naklepeme je natenko, osolíme a opepříme. Lístky šalvěje rozmixujeme se sardelovou pastou a vařenými žloutky (kdo má rád může přidat lžící oliv) na hladkou hmotu. Pórek omyjeme a rozdělíme na 8 špalíčků a párek také rozkrojíme na 8 kousků. Řízky potřeme rozmixovanou pastou, do středu každého položíme kousek párku i pórku, svineme do roládek a zavážeme potravinářskou nití případně sepneme párátky, aby se nerozpadly. Ušleháme bílky na pevný sníh, z mouky, žloutků, špetky soli a bílého vína umícháme těstíčko, do něj pak zlehka vmícháme sníh. Závitky obalíme v těstíčku a na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Vhodná příloha jsou jakkoliv upravené brambory se zeleninovou oblohou.