Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanová omáčka s májovkami

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mouka hladká
  • sůl
  • vývar
  • žloutek
  • kmín
  • máslo
  • smetana
  • citronová šťáva
  • 500g májovek

Pracovní postup:

Májovky nakrájejte na malé kousky, přidejte kmín, sůl a na másle poduste doměkka. Potom zalijte vývarem a přidejte smetanu zahuštěnou moukou (1 lžíci si nechte stranou). Za stálého míchání povařte 5 minut, přidejte předem povařené a pokrájené ucho Jidášovo a dochuťte citronovou šťávou. Pak přestaňte zahřívat a zjemněte žloutkem rozmíchaným ve zbylé smetaně. Podávejte k vařenému hovězímu masu s bramborem nebo knedlíkem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!