Staňte se našimi fanoušky na:

Smetanové kostky s marinovanými jahodami

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 2) Vodu a 75 g cukru necháme projít varem, přidáme citronovou kůru, hřebíček a při mírném varu necháme 15 minut. 3) Poté necháme zchladnout. 4) Smícháme s portským vínem. 5) Jahody očistíme, nakrájíme nahrubo a zalijeme svařeným cukrovým sirupem. 6) Necháme 2 hodiny marinovat. 7) Poté polovinu směsi i s marinádou rozmixujeme. 8) Polovinu plátků želatiny necháme okapat, dáme do kovové misky a na vodní lázni necháme rozpustit. Poté ji vmícháme do rozmixované směsi. 9) Necháme ztuhnout v lednici. 10) Zakysanou smetanu smícháme se zbylým cukrem a nahřejeme nad vodní lázní. Přidáme zbylou želatinu a celou misku dáme do ledové vody. 11) Po chvíli vmícháme ušlehanou smetanu. 12) Hranatou formu vyložíme fólií a na to nalijeme polovinu smetanové směs. Přidáme polovinu želé nakrájeného na malé kostky a zalijeme druhou polovinou smetanové směsi. 13) Necháme přes noc v lednici. 14) Nakrájíme na kostky a podáváme s marinovanými jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

asona |8. července 2015
Trochu náročné, ale zkusím Odpovědět
objev |15. června 2015
Aby želé co nejrychleji ztuhlo, použijte kovovou nádobu a dejte do lednice. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!