1) Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 2) Vodu a 75 g cukru necháme projít varem, přidáme citronovou kůru, hřebíček a při mírném varu necháme 15 minut. 3) Poté necháme zchladnout. 4) Smícháme s portským vínem. 5) Jahody očistíme, nakrájíme nahrubo a zalijeme svařeným cukrovým sirupem. 6) Necháme 2 hodiny marinovat. 7) Poté polovinu směsi i s marinádou rozmixujeme. 8) Polovinu plátků želatiny necháme okapat, dáme do kovové misky a na vodní lázni necháme rozpustit. Poté ji vmícháme do rozmixované směsi. 9) Necháme ztuhnout v lednici. 10) Zakysanou smetanu smícháme se zbylým cukrem a nahřejeme nad vodní lázní. Přidáme zbylou želatinu a celou misku dáme do ledové vody. 11) Po chvíli vmícháme ušlehanou smetanu. 12) Hranatou formu vyložíme fólií a na to nalijeme polovinu smetanové směs. Přidáme polovinu želé nakrájeného na malé kostky a zalijeme druhou polovinou smetanové směsi. 13) Necháme přes noc v lednici. 14) Nakrájíme na kostky a podáváme s marinovanými jahodami.